Bloggtajm

Nu är det första advent om några minuter. Satt och kollade runt på en massa bloggar igår kväll. Utgick ifrån..LINNEAGÅRDEN och dom inlagda bloggarna hon har där. Alla där har så otroligt vackra smakfulla hem. Tillslut ville jag bara hiva ut alla mina möbler och saker och in med nytt, nytt och få det lika fint som jag såg där. Men det skulle nog ändå inte passa hos mig. Jag gillar mera att ha ganska färgstarkt omkring mig, indiska stuket. Drömma kan man ju ändå *ler*.
Tog mig i kragen idag och städade och pyntade till det inför advent. Ungdomarna städade toaletterna och hjälpte mig upp med julkartongerna från förrådet. Tillslut var vi klara och jag känner mig ganska nöjd. Lite insperation får man ändå när man kollar andras sidor. Har en så fin blank bricka som jag fått av bästa goaste snällaste vännen i Sthlm. Tack Ingela *ros*. Satte ljuslyktor i den och det blev fint. Dottern säger att vårat kök är som i stil som ett vardagsrum. Syns det kanske att lila är min favoritfärg och lyckan är ju att lila har varit på modet ett tag nu i affärerna. Lycka för mig.






Pimpade upp hyllan också med ljusslinga runt och lite tomtar + hyacint.





Önskar alla en fin 1:a advent

Tålamod o datasnille

Med många ungar i familjen så finns här en salig blandning av personligheter. Charmigt och härligt är det.
Själv är jag tämligen hetsig och stressig i mitt sätt. I vissa saker är jag lugnet själv. Men mest det första om nåt ska ske.
Dottern som bor hemma är likadan. Yngste sonen är lugn och kan leva i sin egna värld när han känner för det. Andre sonen är lugnet själv och har tålamod som få. Hans ganska nya mobil var låst till Telia och han ville kunna använda Halebop.
Jag letade upplåsningprogram eller nåt billigt ställe att skicka den till. Hittade ett program på tradera där man låser upp själv mot en server. Budade hem det och sonen satt på msn med säljaren och blev fjärrstyrd och uppkopplad till nån server. Det tog sin gilla tid. Men han fick till det och jag hade ju inte väntat mig annat heller *ler*. Killen är 15 år, så jag tycker han är superduktig som fixade det. Hyffsat billigt blev det för mig. 200 riksdaler med supporten och det tog ju några timmar också. Sent.... mycket sent blev det för sonen och han hade matteprov dagen efter. När han kom hem efter det så stupade han till sängs.

OBS. Det är INTE sonen på fotot. Hittade det på nån vykortssida.




Har nyss varit ut på stan och shoppat vinterskor på Wedins. Där säljs allt ut med stor rabatt. Affären ska upphöra. Uppköpta av Euroskor, tror jag det heter. Synd som attans tycker jag. Har hittat många fina dojjer där. Men om jag tänker noga efter, så är det kanske tur också. Blir billigare för mig när inte den affären finns kvar att slinka in till. Hade 50:- rabattkort. Kängorna hade kostat 799:-. Var nersatta till 399:-  minus 50:- för min del.
Sköna och användbara både till brallor och kjol.



Slö skön dag

Härliga tider när man riktigt får sova ut. Vakna helt solo i huset,  utan nåt speciellt att göra eller tänka på *lyx*.





Blev 1500:- fattigare idag. Utan att kliva ut genom dörren. Undomarna ringde att son hittat en jacka och skjorta + andre sonen en tröja. Då är det bara att sätta över dom pengarna. Tur man  har nätbank....eller otur :-).






Har nyss sett dansbandskampen. Enbart för att få se hur Jannez  skulle sopa dom andra banden från banan.
Men icke sa nicke. Hoppas dom inte är allt för ledsna.
Måste erkänna att det drog skarpt i danstarmen. Måste nog iväg nåt snart och svinga dom lurviga.

Nu ska jag fortsätta slappa.

"När ungarna är borta............"

Dimper ner här en stund och pustar ut lite. Är så trött så trött. Sover inget på nätterna. Slumrade till en sväng på förmiddagen och vände på mig och somnade om ordentligt mitt på dan. Fick rejält med panik när jag vaknade och såg på klockan.
Ungdomarna skulle åka med tåget  1 ½  timme senare till S-svall. 2 av dom var hemma. Ringde sonen och han var på ungdomsgården i Lungvik. Dom är några som spelar ihop och just då hade insperationen runnit till rejält. En ny häftig låt som dom fixade till själva. Men det var bara för sonen att kasta sig iväg till bussen. Jag är nog den mest hetsiga och lättstressade kvinnan som går i ett par skor. Givetvis hann dom till tåget. Stationen ligger ju bara nån minut härifrån.

Märkligt att jag alltid blir förkyld dom få helger som dom åker iväg. Kanske för att jag slappnar av helt då.

Jag knallade ut på stan och postade lite sålt på tradera. Handlade och även en pack rött. När jag kom hem så var det bara att dammsuga och städa undan. Vädrade täcken och kuddar och tvättade sängkläderna. Nu ligger täcke och kuddar för att värmas upp lite innan bäddandet. Sen ska jag boa ner mig och kolla tv, sova, kolla tv...sooooooooova.
 Har slagit upp ett glas rött i glas som jag köpte i somras på Hemtex. Glas är en av sakerna jag aldrig tycks få nog av :-).


Småfolk o tonåringar

I eftermiddags var lilla barnbarnet här medans föräldraskapet var och kollade ett hus.
Det var inte många minuter hon var stilla. Men en liten stund satt hon ialla fall och kollade Lady och Luffsen i fasters knä.
Sen kom det en drös tjejkompisar från tonårsdotterns klass. Det är alltid så  himla kul när dom är här.
En massa skratt och fniss och sonen som satt i köket och pluggade matte inför prov, han fick inte många lugna minuter :-).
En av tjejerna sover över här. Imorgon ska deras klass laga mat för första gången till restaurangen på PC.
Inte illa pinkat med ungar som går hotell o restauranglinjen. Äldre son gick där också och nu går dottern där +  en son till ska söka dit när det blir dax om 2 år. Äldsta dottern jobbar också på restaurang. 4 av 6 ungar som hålls till det skrået.
Tur som en tok har jag. Dottern fixade middagen idag. Korv stroganoff. Jättegott.
Det blev inte Willys idag. Orkade inte. Tur det finns affärer nära här. Så nu gapar inte hyllorna tomma.



Snabba långa fingrar

I år är jag ute i lite bättre  tid inför julen. Har fixat julklappar till döttrarna och sonens sambo.
Sug på den ni älskade döttrar :-)))).

I eftermiddags så bar ungdomarna och jag + stora dottern  kartonger ifrån mitt förråd till hennes. Det är ju kort väg här på gården. Vi bar ut ifrån mitt förråd  till källargången. Medans vi bar dom första kartongerna, ca 5 minuter tog det, så  hann nån långfingrad sno den sista kartongen. Iofs så var det ju inte nån speciellt dyrbart i den. Kastruller och lite annat. Sånt som jag tog reda på efter mamma för drygt 10 år sedan. 2 av dom utflyttade använde det i sitt första hem innan dom köpte eget och byttes ut. Sen dess har det stått i förrådet. Väntandes på att ungdomarna ska flytta ut och dom har lite startgrejor till sina hem. Less blir man på tjyvaktigt folk.

Har skurat upp dramaten inför storhandlande på Willys. Känner mig verkligen som en pänchis när den dras.
Kanoners  när man handlar tungt och  inte har nån bil.








Bra ide för familjen :-))))


Hårklippning och lite annat

Jag gillar bloggen. Hoppar runt och kollar lite vad andra har för sig :-). Men att skriva själv är jag lat med. Tycker väl inte att det händer så mycket runt mig. Ibland häpnar jag över olika intriger som verkar hända på en dels bloggar. Att det hängs ut namn och allt.

Nu har det gått ett par månader sen jag sålde bilen och jag kan ju inte direkt påstå att jag saknar den. Inte utgifterna ialla fall. Ofta har jag kört av ren lathet. Nu går jag mera och det går lika bra det. Cykeln får vila tills våren.

I måndags var dottern och jag och fnissade till oss i håret. NFI har jubileum denna veckan och alla behandlingar kostar 70:- + alla deras produkter också. Vi knallade dit och var där 08.20. Lång kö var det redan. 28 st före oss. I ettiden var det våran tur och det var ljuvligt att få lite småpyssel om sig. Jag klippte och färgade och dottern klippte sig. Vi gick en snabbis till Willys och ÖB efteråt och runt fyra var vi hemma. Hungriga som den. Ett helt dagsverke att göra sig fin :-))). Helnöjda blev vi och det var värt all tid vi var där. Dom som jobbar där lär vara helt slut när veckan är över.
Idag var dottern förbi och köpte lite mera grejs där. Saltvattenspray + shampoon + mousse + wax. Det är bäst att passa på när det är billigt.

Idag knallade jag till Lungvik och föräldrasamtal för sonen som går i nian. Allt går bra för honom och det får man vara nöjd med.

Veckorna bara ilar iväg och snart är det jul. Jag önskar jag hade haft råd att bjuda med hela ungskocken till nåt fjällhotell och slippa allt julstöket. Inte för att jag brukar förta mig med det. Tror mest man stressar upp sig för allt som är runt det ändå.

Julbroscher jag säljer på tradera :-)))




.

RSS 2.0