Prinsessan på ärten

Nu är det helg och natt. Skönt med alldeles tyst och lugnt omkring mig här. Ungdomarna åkte iväg till pappan idag.
Jag verkar ha fått fnatt på att bry mig om mig själv nuförtiden. Mer än vanligt ska jag väl säga :-))).
Var iväg och klippte mig idag och är så himla nöjd. Killen på Elliot kan sin sak. Sen knatade jag runt i affärer en sväng.
Mycket utförsäljning på stan nu. Hade en sån akut längtan efter ett jättebrett täcke. Så mina steg drogs magiskt mot Hemtex. Där har dom 50 % på precis ALLT. Sista dagarna nu. Hade ju varit dit förrut och shoppat upp mig. Snygga glas. Både vinglas och snyggare vanliga glas. Plus annat livsnödvändigt :-))). Hittade täcke där, men tyckte ändå att det var dyrt för min magra kassa. Knatade iväg och kollade skor. Skoprovande har en väldans lugnande inverkan på mig *S*. Tankarna landade och iväg till Hemtex igen. Täcke, 230 x 220 cm och påslakan blev det. Slog till och blev medlem. På kuppen så fick jag 10 % rabatt också. Yr av allt shoppande och nya frissan så ringde jag äldsta dottern för att kolla om hon var vaken. Jodå, hon satt på balkongen med sina vänner. Jag gick dit. Inte så långt alls. På samma gård som jag själv bor. Hon hade innan köpt brett täcke. Men mitt är myyyyyyycket bredare. Nästan en meter.
Fick spä på egot lite till när dom tyckte jag var fin i håret. Hade också sminkat mig och örhängen på. Sånt händer inte alla år.

Har tvättat täcket och lakanen. Fick nästan sparka in täcket i tvättmaskinen så det fick plats. ICKE att jag går i källaren och tvättstugan. Min tumlare är större inuti och där var det inga problem att få in härligheten.

Min säng har en egen historia. Innan vi flyttade hit så bodde vi i radhus. 4 rok. Jag sov  sista året där i vardagsrummet. Sängen jag hade då, 160 cm,  hade jag köpt jättebilligt på Jysk för flera år sedan.
För att få till sängen så den skulle smälta in lite i rummet där,  så byggde jag på med grova stolpar i var hörn på sängen. Ribbor runt upptill. Skruvar upptill och linor som jag satte mysigt fina gardiner på. Jag målade träet i dalablått och tygen var i matchande färg med lila inslag. Den sängen var mysigt annorlunda. När vi skulle flytta så sålde jag iväg den på Blocket. Köpte en ny på IKEA. 160 cm med sänggavlar och botten. Riktig resårmadrass med bäddmadrass. Lika bred som sänggaveln. Löste det så att jag fick hemkörning i samma veva som vi flyttade in. Inte helt lätt att bära 160 cm tjock resårmadrass i trappor, 3 våningar upp.

Sneglar mot härliga sängen nu och ska snart sjunka ner där och bara må gott. Boa om mig. njuter av dessa barnlediga helger och sover mycket och kollar tv. Repriser och sånt jag har missat. Köpte en "ny"  tv för ett tag sen hit till mitt sovrum. Hittade en 26 tummare på Blocket för hela 250:-. Min gamla fick ene sonen ta. Hans funkade inte som den skulle.
Har laddat upp med stor påse smågodis :-)))).
På söndag innan ungarna kommer hem så brukar jag återvända till verkligheten, efter att ha bara latat mig och hasat runt här. Rekreation i egna hemmet. I brist på att åka iväg på spa eller sånt annat lyx *ler*.

 Byrå till hallen köpte jag för nån vecka sedan. Hittade en så fin på Blocket för 300:-, som ny var den och som passade perfekt i storleken till hallen. Fick insperation när dottern flyttade. Hallen här har så dålig plats för byrå och den jag hade i radhuset var för stor för hallen här. Har bara haft som ett hallbord av korg där en lampa och tidningar rymts. 3 tonåringar och vantar och mössor överallt på vintern. Nu med nya byrån, 5 rymliga lådor, så blev det helt perfekt där. Hallen blev så fin och helt annorlunda.

Sista månaderna så har det gått mest mycket pengar hit hem och inget över till uteliv. Men jag var på bio förra veckan med döttrarna. Sex and the City. Kul film och roligt att gå ut med båda döttrarna.
Var iväg också nu i veckan till äldsta sonen och hans lilla famil. Lilla barnbarnet träffar jag inte så ofta och hon växer så det knakar och far runt som ett skållat skinn hela tiden. Blir så full i skratt för hon är så lik,  så lik sin pappa när han var i samma ålder. Fast han var ju mycket lugnare eller så har jag glömt (förträngt).

I förrgår var brorsan och hans familj hit. Dom hade tagit sig en dag och åkt in till stan. Jättekul att träffa dom. I augusti,  när dottern slutat sitt sommarjobb,  så åker vi upp och våldgästar dom.

När jag hade skjutsat ungarna till tåget så åkte jag till Willys och rattade runt med stora varuvagnen som snabbt fylldes.
8 kassar blev det och en bra  bit över tusen kronor *snyft*. Men frys och kyl är fyllda nu. Skollovslediga tonåringar bor ju nästan i kylen och frysen. Märkligt att handtagen på dom håller *S*.



Sommar och regn

Idag har det regnat och varit en perfekt dag för städning. Dottern möblerade om sitt rum och det var nästan mer stök än en flytt :-). Fint och rent blev det ialla fall. Det är roligt när hon gillar att fixa på sitt rum.

För 2 veckor sedan så flyttade äldsta dottern hit på gården. Det var bara hon och jag som fixade det. Dom tyngsta grejorna hade hon lejt bort till Jämt Flytt och det gick snabb och lätt som en plätt för dom.
Den lägenheten är supermysig och dit vill jag flytta när ungarna lämnat boet. Hoppas hon behöver större om några år *ler*.
Vi kan ju mötas i trappen bara och byta nycklar. Slippa flytta grejor emellan *skrattar*.
Nu har hon och jag fönster åt olika håll här. Jag ut mot Kyrkgatan och Färjemansgatan. Hon in mot gården och mot Prästgatan. Så vi har koll på vad som händer här *skrattar*.

Det blev ingen nostalgikväll för mig förrut. Typiskt nog så blev jag superförkyld.
Jag var "barnledig"  drygt  en vecka när ungdomarna var hos fadern. Det var under stora dotterns flytt.
Jag bara njöt av att vara själv här hemma. Gjorde inget speciellt.
Fick ialla fall lite insperation genom flytten och hittade en byrå på blocket till hallen. Nu är det ordning i hallen här.

Vi hade tänkt idag att åka hemöver på Dundermarknaden. En snabb titt på kontot skrinnlade dom planerna.
Vill ju åka in på Dollarstore och nån loppis och det brukar gå mer slantar än man tänkt *ler*.

Får ställa fram sparbössan så länge


RSS 2.0