Häggen blommar

Härliga tider är det nu när våren kommit och nästan som sommar är det med värmen. Igår när jag var ute i ärenden och gick där vid ovansidan av Traktören så kände jag en härlig doft...hägg....trädet som står nedanför Gamla Kyrkan har blommat. Det är oftast när häggen blommar som jag känner att sommaren är på väg. Det är många minnen som väcks till liv. Härliga ungdomsminnen och även från senare tid.

Morsdag var det i söndags och alla barnen utom sonen, som jobbar i Norge, var hit. Lilla barnbarnet växer och utvecklas för var gång man ser henne. Full av spring i benen och upptäckarlusta. Hur i hela fridens namn orkade jag med alla barnen när dom var små?

I onsdags fyllde jag år och då var dom alla hit igen :-))). Fick ett presentkort på Kapp Ahl och bluetooth headset.
Klockrent var det och passade perfekt dessutom till min mobil i färgen. Dagen innan hade min nya mobil kommit så det var ren lyckträff att det stämde ihop.
Barnen är härliga och snälla som skämmer bort sin mamma *ler*. Nu ska det shoppas kläder.


I tisdags var jag på min första träff med New Friends på Törners. Många var där och kul att få börja lära känna lite
folk här i stan.

När jag fyllde år så fick jag vykort med grattishälsning från min barndomskompis mamma. Skamligt är det att jag inte varit och hälsat på henne en endaste gång sen jag flyttade in till stan. Vi bodde ju bara husen bredvid varandra. Nu har hon flyttat till samma stad som hennes barn och barnbarn. Hon är över 80 år och jag tycker det är så positivt när folk förändrar sina liv...det hör inte samman med ålder. Mer pigg och rolig i sinnet än vad hon är får man leta efter. Även om kroppen åldras så kan man ha livsgnistan kvar ändå.



image31

Tidsbrist

Jag undrar ofta om det är åldern eller vad det är som gör att jag hinner mindre av det jag ska göra nuförtiden. Jag tycker aldrig att jag hinner det jag ska.
Ikväll var jag lite mallig över mig själv. Igår när jag körde igång min tvättmaskin så började lamporna att blinka växelvis och maskinen bara la av. Ve och fasa. Det vet man ju att bara en reparatör sticker sin näsa genom dörren så kostar det flis. Men var ju tvungen att ringa servicestället. Det skulle komma en hit dagen efter. Ikväll så tog jag loss ventilen nertill och rengjorde där. 2 st hårspännen låg däri där det snurrar runt. Efter att ha släppt ut vattnet och rensat så var det bara att starta maskinen igen. Lycka och än mer lycka.

Har sett på femmans Frusna män söker kärlek på webtv. Det vore väl nåt att få välja och vraka och ha en drös karlar att lära känna och sålla med. Alla som svansar runt och vill bara göra sitt allra bästa intryck och serva en :-)))).
Undras vad det programmet skulle kallas för kvinns i min ålder *skrattar*. Luttrade kvinnor söker full pott :-)))).

Nej, nu är det dax att tippa baklänges i sängen.

Raggandets konst

Så har jag då varit ute på lokal med vänner.
Jag är inte ut så ofta och är både lite tillbakadragen och har lite svårt inför jargonen som är på krogen. Även om jag tycket det är jättekul och gillar lite uteliv ,så gillar jag inte "spelet" som förekommer.
Jag går inte ut för att ragga upp någon för natten. Samtidigt som jag gillar att bli uppvaktad, som en bekräftelse över
mig som kvinna och person, så är jag ju medveten om att det är något som görs för att få sällskap över natten och sen inget mera. Jag klarar inte av "spelet" som är. Antingen så är man intresserad eller inte. Det sållas ganska snabbt ut vilka som är "seriösa" och har något av sig själva att bjuda på som person och sen ser om det är någon som kan intressera att träffa i nyktert och vanligt liv. Jag skrämmer nog iväg dom flesta som bara är nattfjärlilar och bara desperata vill ha en sängvärmare. Det visar sig oftast efter trevligt samtal och som en inflik i samtalet så frågas det efter åldern, barnantal och jobb.. Då ska det ut och röka och sen ser man inte röken mer av den personen :-)))).
Jag tycker det är kul, för jag ljuder aldrig om sånt.  Hursomhaver så var kvällen och utekvällen jättekul.

Skjutsade dotter till tåget i torsdagskväll för skolresa tom söndag och i går så skjutsade jag äldsta dottern till flyget för resa till Stockholm över helgen. Sönerna har varit dåliga i förkylning och magsjuka i veckan.

Veckans höjdpunkt var att äldsta dottern fått lägenhet här på gården. Hon flyttar in i sommar.

Pyssel och donande

Dagarna bara ilar iväg med raketfart. I helgen var det ju pingst och jag vet inte i vilken grop jag haft skallen. Hade helt missat att det var just den helgen.
Jag var barnledig i helgen och bara vilade och sov.
Nu i slutet på skolterminen händer ju en del för ungarna på skolan. Det är föräldrasamtal för var och en och nu är dom avklarade. Möte på skolan var det om dotterns skolresa och nu på torsdag bär det iväg till Göteborg för dom. Hon är nervös nu över att han ska bli sjuk till dess. Sönerna är sjuka och ene sonen kräktes idag. Stackarn hann inte ens till toa.

Dottern är hur fin som helst i tänderna nu. Hon har haft tandställning (räls) i ett par år och fick ta ut den nu i veckan. Det lönar sig att "plåga" sig med sånt skrot i lilla munnen :-)))). Nu har hon en plastskena upptill och nåt insatt på insidan av tänderna på nedre tandraden. Dygnet runt en vecka och sen bara på nätterna. Det får hon ha nu några år så inte tänderna åker tillbaks dit hon hade innan. Dyrt blir det om hon slarvar bort plastskenan och den andra. Det kostar drygt en femhundring för varje. Som jag då får betala (vill inte).

Sommardäcken är pålagda nu och bilen är fortfarande ren och fin :-). Stora dottern har chans på en tvåa här på gården. Ett byte från den hon bor i nu och lite drygt en tusing billigare blir det då för henne. Vi var dit och kollade i söndags och den var så fin och fräsch. Hoppas innerligt hon får den. Kul för oss också att få henne lite närmare oss.
Nu ställer sig nog vän av ordning på bakhasorna. Men jag är ingen som ränner hos ungar när dom flyttat hemifrån.
Fast lite oftare än 2 gånger om året lär jag ju kila upp till henne :-)))).
Idag var vi iväg och handlade på Willys. Åkte förbi och hämtade gardiner som jag köpte på tradera. Härliga 70-talsgardiner till köket och dotterns rum. 6:-/ st betalade jag och ingen frakt heller, genom säljaren bor här i stan.
Nytvättade och upphängda nu.
Nya blomster måste det nog bli där i fönstret. Dom som finns där växer så det knakar och sneda är dom också och ungarna klagar över att dom inte ser ut *ler*.



image30

Fixande och donande

Dagarna bara ilar iväg och redan är det maj månad.
Sista april var lugn här. Söner var på var sitt håll med kompisar på majbrasa och smällande av rakter. Jag hade tänkt sälja bilen. Men inser att när man har tonåringar så behövs den. Hämtade hem ene sonen mitt i natten.

Igår tog jag tag i fönstereländet på balkongen. Inte det lättaste att putsa. Många och stor är dom. Köpte en fönsterskrapa med putsduk också på. Den har teleskopskaft för att nås bättre med. Den var bra, men ändå  inte helt lätt att hänga halvvägs ut och få till det. Det blev ändå renare än innan. Tog in hyllor och stolar som jag duschade av i badkaret. Alla smålyktor diskade jag upp och som slutkläm så knätorkade jag golvet. Huga vad skitigt det var och många vattenbyten. Jag gillar skarpt vår stora balkong, utom när det ska städas där :-))). Nu är det bara den lilla delen kvar där att torka golvet. Rent är det ett tag tills allt damm utifrån gatorna skitat ner igen *ler*.
Stora dottern kom efter sitt jobb och vi tog ett glas rött där på balkongen. Härliga tider nu när man kan sitta ute, vare sig det regnar eller inte.

Skoldax imorgon igen efter en veckas lov för ungdomarna.

RSS 2.0